sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Miten teillä varaudutaan yövieraisiin?

Pari vuotta sitten iso osa vaatehuoneen tilasta kului siihen, että varauduimme yövieraisiin joita saapui hyvin harvoin.

Vaatehuoneessa oli varapatjoja, -peittoja ja - tyynyjä vaikka kuinka, pölyn peittäminä kaikki.

Pistin asialle pikkaisen enemmän ajatusta ja päätin, että suurimmalle osalle vierasvaroista pitää löytyä myös muuta käyttöä:

Molemmilla pojilla on nyt täyspitkät sängyt, joissa on päällekkäin 2 peruspatjaa. Jos tarvii majoittaa yöksi vaikka 4 henkeä, nuo 4 patjaa voi heittää vaikka olohuoneen lattialle - koko meidän perhe nukkuuu tarvittaessa yön tai pari 180cm leveässä parisängyssämme.

Vierastyynyt maastoituneina lastenhuoneisiin
Vierastyynyt saivat nekin paikat poikien huoneista. Teetin huoneiden verhokankaista oikeankokoiset tyynynpäälliset, eli toimivat koristetyynyinä tai istuimina. Näppärämpi emäntä olis toki tehny mokomat perustyynyliinat itse...Yövieraita varten on meillä kaapissa vain:

  • 2 peitettä 
  • 4 Snuggle Sac-unipussia


Noihin "snuukkeleihin" hurahdettiin meillä joitakin vuosia sitten ja totta on, että 4 kpl yhdessä taloudessa on vähän paljon. Mutta kun ne on niin näppäriä! Sisäkangas on lakanakangasta ja päällinen on sievä fleecepeite. Nopea pestä ja kuivata. Esikoinen nukkui leikki-ikäisenä pelkästään näissä - meille oli kätevämpi pussittaa poika ja luottaa siihen, että peitto pysyy päällä koko yön. Ja poika rakasti noita ihania kuviollisia unipussejaan.

"Snuukkelit" rivissä 
Vieläkin noita käytetään kun pojat lähtevät yökylään. Ja koska useinmiten meillä yövieraat ovat koululaisia, noista saa todella nopeasti siskonpetin useammallekin vintiölle.

Niin ja tosiaan, patjojen puolesta meille voidaan majoittaa 4 henkeä, mutta oikeita peittoja on vain kahdelle. Toisaalta, eipä vielä tähän mennessä ole kahta vieraspeitettä enempää tarvittu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti