perjantai 4. tammikuuta 2013

Pinkat suorassa?

Ammattijärjestäjäkurssilla naurettiin vedet silmissä videolle, jolla Beverly Hills Organizer näyttää miten tangat taitellaan.

Pari kertaa on käynyt niin, että kun olen intopiukassa kertonut tutuile uudesta koulutuksestani, olen saanut aikaiseksi kauhistuneita kasvoja. Joillekin termi ammattijärjestäjä herättää sen mielikuvan, että on olemassa "ammattimainen järjestys", joka korvaa tavallisen maalaisjärjen . Ammattijärjestäjä on henkilö, joka tekee järjestämistä ammatikseen - mutta mistään hifistelystä ei ole kyse.

Meillä täällä kylmässä pohjolassa ei tangoilla nyt niin kovasti väliä ole:) - jokainen määrittelee itse sen kuinka "timmissä" järjestyksessä oma koti, varasto, mökki, jne. on oltava.Työkaveri määritteli oman mittapuunsa näin: tavara on saatava kaappiin ja kaapista pois yhdellä kädellä. Itselleni on tärkeää, että jotkut tavarat, kuten vaikka sukat, voi napata vaatekaapin vetolaatikosta vaikka pilkkopimeässä ja tietää että sieltä osuu käteen sopivanlainen sukkapari - se tarkoittaa että yhdessä laatikossa voi olla vain sukkia ja vain sellaisia sukkia jotka ovat käyttökelpoisia. Mutta ei kannata katsoa miltä laatikko näyttää päivänvalossa...

Ongelmasta on kyse siinä kohtaa jos tuntuu että ei itse pärjää oman tavarapaljoutensa kanssa - ei löydä etsimäänsä tai tavaroiden määrä ahdistaa. Joskus on hyvä kutsua tsemppariksi ammattijärjestäjä. Hän ei pyyhällä paikalle viivottimineen mittaamaan onko ne t-paitapinkat suorassa eikä kauhistele asuntoasi - hän on itse todennäköisesti käynyt läpi aika mittavan oman kodin raivauksen itsekin.

(Ammattijärjestäjämyyteistä kirjoitti taannoin myös kollegani Katriina: )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti