sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Se täydellinen säilytysjärjestelmä?

Uusi vuosi ja uudet kujeet - taas meille toitotetaan elämänmuutosta, uutta alkua ja pikaratkaisuja elämän muuttamiseen. Osta kuntosalikortti ja laihdut pysyvästi, osta uudet kaapit ja kotisi pysyy järjestyksessä,...

Näitä tulee nyt taas joka tuutista mutta Yhteishyvä-lehti osui mun silmään nyt ensimmäisenä. Lehti on allergisen asialla ja muistuttaa että koti pysyy siistinä kunhan säilitys on suunniteltu kokonaisvaltaisesti. Painavaa asiaa, mutta sen koristukseksi on lisätty taas näitä käsittämättömiä mainoksia, joilla annetaan ymmärtää että joku säilytysratkaisu ratkaisee kodin säilytyksen.

(http://www.digipaper.fi/yhteishyva/104759/ - sivu 61)

Kun noita kuvia katselee niin ensimmäsienä tulee mieleen että missäs loput tavarat ovat! Vaatteet ovat hyvin saman värisiä tai ainakin sävyltään yhteensopivia ja niitä on korostetun vähän - näin saadaan se vaikutelma että tilaa riittää. Samaan hyllykköön on saatu sopimaan kyllä aikamoinen määrä pyyhkeitä - nekin toki vain valkoisia ja vaaleankeltaisia niin että lähes hukkuvat pyökinsävyiseen hyllykköön:).

Olen jo pitkään karsinut tietoisesti vaatteitani ja väitän että kohtuu vähällä tässä pärjätään -  mutta ei silti mun vaatekaappini sisältöä saisi tuollaiseksi mainoskuvan ihmemaaksi. Aika harva vaatekaappi muuten ikinä näyttää kovin harmoniselta kaikkine erivärisine vaatteineen - siksi niissä on usein ovet! Ei voi kuin kauhistella että kuinkahan paljon näitä kalliita hyllysysteemejä myydään sillä mielikuvalla että tällaiselta teidänkin vaatehuoneessa kohta näyttää.

Kodin järjestyksen kanssa pätee samat lainalaisuudet kuin muissakin elämänmuutoksissa - pienin askelin edetään kohti pysyvämpää uutta elämäntapaa.  Kun tavaraa on kohtuullisesti, se on helppo järjestää vaikka vähän vaatimattomman näköiseen hyllyynkin. Pikaratkaisuja ei kertakaikkiaan ole olemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti