perjantai 25. tammikuuta 2013

Haaste ja vastaus!

Maanantai-iltana isäntä heitti haasteen - mihin meillä voisi rakentaa musastudion?  Tietokoneissa on asianmukaiset softat ja olohuoneen lattialle roudataan harva se päivä vaatekaapissa majailevat efektilaite, vahvistin, pieni syntsa ja sähkökitara. Sitten ne ovat johtoineen siinä lattialla ohikulkijoiden potkittavana. Isompi syntsa jää usein hakematta kun se on niin painava.

Pieni järjestäjä sisälläni heräsi: toden totta, meillä on hyviä musiikkilaitteita, niille pitää saada asianmukainen tila. Ja nopean aivoriihen jälkeen kesimmekin: onhan meillä yksi huone, jota käytetään vain rojun säilömiseen.

Nimittäin vaatehuone.

Meitin vaatehuone
Vaatteita siellä ei ole. Ainoat tekstiilit, joita siellä on säilytetty, ovat perheen pyyhkeet ja lakanat: Ja laatikoissa on pöytäliinoja. Tosin kaiken rojun keskellä tahtoo tekstiilit pölyyntyä. Useinhan vaatehuone on niin täynnä, ettei sinne mahdu edes imuroimaan.

Mutta muuten tuo koppi on mitä mainioin ihan oikeaksi huoneeksi: siellä on hyvä valaistus, lämpöpatteri ja ilmastointi. Vain sähköpistokkeen asennus pitää tilata sähkömieheltä.


Pyyhkeille ja lakanoille oli tietysti löydyttävä uudet paikat, mutta tätä olin pähkäillyt mielessäni jo ennenkin. Myös määrää oli reilusti karsittava. Pähkäilin "montako on tarpeeksi" ja muistin ohjeen, että 3 pyyhkeellä ja lakanalla per nenä pärjätään:
 • yksi käytössä
 • yksi pyykkikorissa
 • yksi puhtaana kaapissa. 
Vedin överiksi eli säästin pyyhkeitä ja lakanoita 4 kappaletta kaikille mutta silti se tarkoitti tekstiilimäärän vähenemistä puoleen. Pyyhkeille löytyi luonteva paikka pesuhuoneen kaapista - siellähän niitä käytetäänkin!

Lakanoille tehtiin kaappi yhdestä makuuhuoneen kaapista, jossa on ollut joitakin takkeja kausisäilytyksessä - tai oikeastaan vain pois silmistä, eihän niitä ole pidetty vuosiin.

Näin projekti eteni

Ensimmäinen ilta:
Uusi ihana pyyhekaappi!
Idea klo 23 ja päälle pari tuntia asian pähkäilyä. Ja sitten erinomaisen huonosti nukuttu yö kun ajatukset tulevasta projektista risteilivät päässä.

Toinen ilta:
Aoitus klo 16, nopea vilkaisu vaatehuoneeseen ja ruuanlaiton aloitus: pata porisemaan ja saman tien yläkertaan pyyhkeiden kimppuun.
Pyyhkeiden nopea karsinta: kierrätys vs. säästetään, sitten lakanat samoin.

Kylppärin kaappien raivaus: turhat kierrätykseen ja loput tavarat vähän tiiviimmin toiseen kaapeista. Toiseen meni pyyhkeet. Pyyhekaappi oli heti niin valmiin näköinen, että siitä sai puhtia koko loppuprojektiin!Isäntäkin raivasi:)
Vaatehuoneessa ei näyttänyt vielä yhtä valmiilta, eli raivaus jatkui. Joitakin tauluja, vanhat matkalaukku ja salkku saivat lähteä kierrätykseen.
Tavaroita järjesteltiin niin, että vanha Amiga johtolaatikoineen pääsee paraatipaikalle uudessa studiossa, joulukoristeet siirtyvät ylemmäksi. Vieraspeitteet löysivät paikan esikoisen huoneen yläkaapista. Reppujen ja urheilulaukkujen kasaa pienennettiin laittamalla osa kierrätykseen, loput mahtuivat pienempään koriin ja eteisen kaappiin.

Kun vaatehuoneen hyllyjä saatiin tyhjäksi, niitä säädettiin niin että alimmat ovat pöytäkorkeudella ja pöydän päälle jää reilusti työskentelytilaa. Vanha puinen syntsa olikin jo ihan oikealla paikallaan koko ajan.


Kaapin pikamuutos
Makuuhuoneen kaapin muutos: tyhjennys (suurin osa takeista kierrätykseen, pari eteisen kaappiin) ja vaatetangon poisto, uusi hylly paikalleen ja lakanat ja parit laatikot sisään - meillä ei nyt tähän hätään ollut enempää hyllylevyjä, joten laatikot vain pinottiin päällekkäin.

Urakka oli pääpiirteissään valmis n. 5 tuntia aloituksesta ja siinä välissä oli haettu lainalapsi kitaratunnilta, keitetty riisiä, katettu pöytä, syöty yhdessä ja kuskattu lainalapsi musiikin teoriatunnilta kotiinsa. Raivauksen lomassa heiteltiin 4-vuotiaan kanssa lennokkia ja hernepussia ja leikittiin piilosta.

Keittiö oli illalla räjähtäneen näköinen kun vanhemmat siivosivat mielummin yläkertaa kuin köksää. Erinäisiin kaappeihin ilmestyi uutta tavaraa, jota lähitulevaisuudessa käydään uudelleen läpi ja karsitaan, eli projekti jatkuu vielä.

Studio!

Käsittämättömän vaivattomasti meni koko raivaus! Olin kuvitellut että meillä on karsittu niin paljon tavaraa, että on vaikea enää löytää mitään mistä voitaisiin luopua. Mutta sitten kun on päämääränä etsiä paikka jollekin tärkeälle, on todella helppo tehdä luopumispäätöksiä.

Klo 21 oli homma siinä kuosissa että voitiin todeta, että meillähän on nyt neliön tilalla 5h+k. Isäntä istuutui tyytyväisenä musastudionsa pöydän ääreen ja sulki oven perässään:).

5 kommenttia:

 1. Roinavapauskateus potenssiin kolme!

  VastaaPoista
 2. HIenosti karsittu ja organistoitu. Onnittelut uudelle studiolle!

  VastaaPoista
 3. Hei, kiitokset. Reilu puoli vuotta on nautittu musastudiosta eikä siitä montaa päivää ole kun isäntä sanoi että se on paras asia sitten poikien syntymän:) - eli on kyllä edelleen tuon urakan arvoinen juttu.

  VastaaPoista