sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

"mä kyllä niinku kannatan tätä ajatusta..." (eli miten meillä taas ehkä alkaa megalomaaninen vaatehuoneprojekti...)

Perheen teini myhäili otsikossa mainitulla tavalla, kun ensimmäistä kertaa esittelin asiani vaatehuoneen muuttamisesta huonekäyttöön. Kyllähän se toinen lasten tila kiinnostaisi, vaikka sopuisasti pikkuveljen kanssa jakavatkin 4,3 x 3,6 m kokoista huonettaan. Äidin syyt tälle ajatukselle:


  • Kun huoneessa pelataan ja soitetaan kitaraa, meteli yltyy ja erityisesti kitaransoitto häiritsee kaikkea muuta huoneessa samaan aikaan tehtävää toimintaa
  • Teini menee nukkumaan n. tunnin pikkuveljensä jälkeen ja harhailee asunnossa etsien omaa tilaa, useinmiten päätyy äidin makuuhuoneeseen tabletteineen (sekin on tosin mulle ihan ok)
  • Kun molemmilla pojilla on kavereita kylässä, tuntuu että olisi hyvä saada jaettua porukkaa kahteen tilaan - toiset tietokoneelle (kun siinä *aina* joku porukka on) ja toiset sitten muihin puuhiin. Huomaan että lapset eivät mieluusti äidin makkarissa kavereiden kanssa hengaa, enkä minäkään oikein sitä halua
  • Tiedostan että esikoinen kasvaa ja tulee tarvitsemaan omaa tilaa, ja tarvisi jo nytkin opiskelua ja kokeisiin lukua varten.


Ja katse kääntyy taas vaatehuoneeseen:). Meillä on 2 isoa makuuhuonetta, mutta niissä on aika pienet ikkunat, joten huoneen jakaminen tarkoittaa, että toiselle puolelle ei riitä ikkunaa. Eikä keinotekoisesti huonekaluilla jakamisessa kuitenkaan tule oikeasti omaa tilaa, jossa olisi ns. äänieristys toisesta tilasta. (noh, ihan oikeasti äänieristystä ei tässä meidän kerrostalossa edes ole...)


Olin jo mielessäni suostunut luopumaan omasta makuuhuoneestani ja muuttamaan vaatehuoneeseen, mutta sinne ei mahdu minkäänlaista sänkyä (tai menisi liian kalliiksi kun pitäisi mittatilaustyönä teettää sänky, jossa voi nukkua vain juuri kaltaiseni kevyt kääpiö). Ja vaatehuone on niin pieni tila, että en kyllä sinne omia lapsiani laita nukkumaan. Mutta... kyllähän siellä pari neliötä on, omassa rauhassaan, oven takana, omalla lämpöpatterilla ja ilmastoinnilla varustettuna... pienen vetäytymistilan sinne saisi.


Projekti eroaa aikaisemmasta vaatehuoneprojektista siinä mielessä, että isommassa asunnossa oli paljon enemmän myös muuta säilytystilaa. Kerrostalokolmiossamme meillä on vain mun makuuhuoneeni vaatekaapit (2 kpl) ja eteisen kaappi. Koska haluan pitää jatkossakin lastenhuoneen about väljänä, se tarkoittaa että uusia vaatekaappeja ei hankita. Eli nyt ollaan todellisen haasteen äärellä...


Mutta tästä se lähtee, vaatehuone huoneeksi projekti #2. Ainakin suunnitelmatasolla....

2 kommenttia:

  1. :) - toivotaan että hauskuudeksi muuttuu, tällä hetkellä vähän luomisen tuskaa...

    VastaaPoista