sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Yksi konkreettinen tavoite!

Yhden kodin raivaaminen roinasta on tuntuu loputtomalta urakalta. Yksi tilakaan ei tule kerralla valmiiksi vaan tuntuu että siihen joutuu palaamaan uudelleen ja uudelleen. Varastoa on tyhjätty nyt melkein puoli vuotta ainakin kerran kuussa ja yhä sieltä löytyy poisheitettävää. Viimeksi tänään:)

Yritän selkiyttää raivaamista asettamalla itselleni konreettisen tavoitteen. Yksinkertaisuudessaan tavoite on tämä: Jouluun liittyvät tavarat - koristeet, tonttulakit,jne., yhteensä 4 laatikollista -  pitää saada varastosta sisälle vaatehuoneeseen.


Aloitan jouluvalmistelut näin lokakuussa ja usein raahaan jo laatikon tai pari tarvikkeita sisälle eteiseen pyörimään. Viimeistään joulukuun alussa kaikki 4 laatikkoa ovat muutenkin ahtaassa lapsiperheen eteisessä härnäämässä meitä loppiaiseen asti. Tai pitempäänkin, siihen asti että tämä tonttu saa kerättyä joulun taas laatikoihinsa ja viitsii kylmää talvisäätä uhmaten viedä laatikot varastoon. Pahimmassa tapauksessa kompastelemme joululaatikoihin kokonaisen kvartaalin!
Varaston hyllyssä laatikot näyttävät niin viattomilta mutta eteisessä ne ovat katastrofi!Vaatehuoneeseen on myös kertynyt jokunen pahvilaatikko. Niissä on piuhoja, koristeita, pöytäliinoja ja varmaan aika paljon sellaista tavaraa, jonka olemme jo unohtaneet.  Nyt on aika ottaa laatikot alas hyllystä ja katsoa miten tavaraa saa vähennettyä niin että joulukoristeet saavat täältä paikan. Arvioin, että jos saan tyhjennettyä 3 -4 vaatehuoneen pienempää laatikkoa, saan niihen mahtumaan ne joulutavarat, joita todella tarvitsemme.


Tavoite ei tule olemaan helppo, sillä olen tehnyt raivausta jo vuosia... ihan helposti poisheitettävää höttöä mikään laatikko ei sisällä. Mutta toimeen vain sillä toteutettu urakka vilkkuu silmissäni kirkkaana: tämän vuoden jälkeen meillä ei enää kompastella joululaatikoihin!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti