tiistai 2. lokakuuta 2012

Mustasukkaista porukkaa

"isot asiat eivät saa ihmisiä sekopäisiksi vaan kiireessä katkeava kengännauha"

Kodin järjestykssä ihan pienestä asiasta voi todella mennä hermo. Meillä se pieni asia on nilkkasukat.

Nelihenkisessä huushollissa nilkkasukilla on joukkovoimaa. Lisäksi perheeseemme kuuluu ravinnokseen sukkia popsiva pesukone. Tästä huolimatta käytämme paljon tummia ja mustia sukkia, jotka on mahdollisimman vaikea erottaa toisistaan - varsinkin märkinä. Se on kuulkaa rankka paikka kun koitetaan päättää kenen vuoro on selvitellä pesukoneen pohjalle jäävä märkä sukkakasa. Pesuhuoneeseen on perustettu kohtauspaikka, jossa parittomat sukkaparat etsivät kumppania tositarkoituksella.

2 eksynyttä sukkaparkaa kohtauspaikalla

Onneksi älysin kerran avautua tästä ongelmasta ystävälle, sillä hänellä oli heti ratkaisu valmiina: supi eli sukkapidike.

En tajua miten tämä innovaatio oli jäänyt multa huomaamatta, sillä näitä saa ihan tavallisen ruokakaupan siivoushyllystäkin. Poikalapsille tämä sopii lisäksi erityisen hyvin sillä tämähän nyt muistuttaa jotain mielenkiintoista mekaanista pikku vempainta - sukat on ihan kiva tuoda pyykkikoriin kun ne voi supittaa ja jättää roikkumaan pyykkikorin reunaan. Pyykkivuorolainen nostelee sukat supeineen koneeseen ja sieltä narulle.


Supitetut sukat pyykkinarulla - mikä ihana näky:)

Toki pesukoneemme joskus nälkäänsä avaa yhden tai kaksi sukkaparia - mutta valtaosan saamme supitettuina takaisin.

Toinen hyvä pyykkärin apu on vaatteista irtoavaa väriä keräävä liina. Meillä tahtoo hienopesua vaativat pyykit jäädä pyykkikorin pohjalle koska niitä on niin vähän - näiden liinojen avulla saan yhdisteltyä muuten olemattomaksi jääviä koneellisia.

Kurssikaverini Katriina on koonnut kokonaisen listan vinkkejä pyykkikaaoksen helpottamiseksi:
http://www.onneksi.fi/15-tapaa-kesyttaa-pyykkikaaos/, poimipa sieltä myös mieleisesi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti