sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Mutta tätä voi vielä tarvita!

Mieheni sai joskus työpaikaltaan t-paidan, joka sanoma puhutteli:  "Wireless is less wire mess". Paita on jo hävitetty, mutta sen sanoma ei unohdu...

Osana konkreettista tavoitettani käyn läpi vaatehuoneessa olevia sekalaisia laatikoita. Tänään oli vuorossa 3 laatikollista johtoja. Työtä ei voi hyvällä tahdollakaan sanoa mieltäylentäväksi.  Ei auta muu kuin lajitella johdot jotenkin ryhmiin - yhden laitteen johdot yhteen. Samanlaisella pistokkeella varustetut puhelimen laturit omaan pinoonsa.

Huomasin sitten lajitelleeni yhteen nippuun 5 täysin identtistä scart-johtoa.


Alakerran tv-hässäkässä on tietenkin käytössä jo useampi scart-johto, joten huikkasin miehelleni että montako vara-scart-johtoa meillä tarvitaan. Mies puuskutti portaat ylös silmänräpäyksessä ja heilutti yhtä scart-johtoa silmieni edessä: "tajuutsä että nää maksaa viiskymppiä kappale?".

Tajuan toki - mutta kysymys olikin että miksi niitä pitää olla niin monta.Tuskin olemme investoineet scart-johtoihin sillä oletuksella että niiden arvo nousee ykskaks taivaisiin. Uskon, että joka ikinen johto on käyty hakemassa kaupasta erikseen kun on tultu siihen tulokseen että meillä ei ole yhtään ylimääräistä. Heitin pallon takaisin siipalle: mites voitaisiin välttää se että tarvitsee hakea kaupasta kuudes samanlainen...?.  Mies katseli hetken lattialle levittämääni johtokasaa ja mutisi, että jotekin näitä johtoja pitäisi saada vähennettyä...

Bingo:)

Lähteä saivat rikkinäiset puhelimet piuhoineen ja johdot joista ei tunnistettu enää mihin laitteisiin ne kuuluvat (itse laitteet ovat saaneet varmasti saaneet kyytiä jo aikaa sitten). Jäljellejääneet johdot lajiteltiin ja pussitettiin ja laatikoihin kirjattiin tarkasti mitä mikäkin laatikko sisältää. Noh, meillä on edelleen 5 vara-scart-johtoa.

Urakka kesti kolmisen tuntia mutta tulos puhuu puolestaan: vaatehuoneessa on nyt 1 tyhjä laatikko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti