sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Mökki - tuo roinan hautausmaa...

Kun kaupunkiasuntoa raivataan, voi aina välttyä luopumisen tuskalta sanomalla joka toisen romppeen kohdalla, että hei tätähän voisi vielä tarvita vaikka...no mökillä:).

Ja niin ne mökit sitten täyttyvät herraties mistä roinasta.

Vanhempani alkavat ikääntyä ja äitini toivoi viime kesänä, että viettäisimme aikaa heidän mökillään. Parin mökkireissun jälkeen soitin äidilleni reklamaatiopuhelun mökin säilytystiloista. En siksi, etteikö 3 rakennuksessa nyt olisi säilytystilaa nelihenkiselle perheelle. Vaan siksi, että oli vaikea löytää edes yhtä tyhjää henkaria meidän vaatekappaleille. Kaikki naulakot, kaapit ja lipastot pursusivat vaatteita, joita muistan lapsuudestani...

Äiti myönsi kyllä, että harvoin käyttää moniakaan mökillä säilytettäviä  vaatteita - mutta sanoi ettei niitä voi hävittääkään koska niihin liittyy niin paljon tarinoita. "Se on kuule parempi etten kerro sulle niitä tarinoita, sitten säkään et voi heittää niitä koskaan pois". Ärsytin vähän äitimammaa: "kokeillaanko?".

Osui ja upposi. Kun helatorstaina lähdimme mökille keväthommiin (=raivaamaan), oli suurin osa vanhoista vaatteista jo kuljetettu sekajätteeseen. Silti työsarkaa riitti; vietiin jäteasemalle 3 ja paikkakunnan lähetyskirppikselle 2 henkilöautollista tavaraa ja pieniä huonekaluja. Kirjojen kanssa tuli eniten keskustelua.  Kun äiti valkkasi kirjapinoista itselleen tarpeettomia kirjoja, hän ihmetteli etten alkanut kasata niitä omiin kasseihini. "Etkö sä koskaan meinaa lukea yhtään Laila Hietamiestä?". Vastasin luottavani siihen, että jos näin käy niin varmasti voin sitten lainata teoksen kirjastosta.

Sadepäivien varalle mökissä toki olla muutama hyvä kirja - mutta ei siellä(kään) kirjastoa tarvitse ylläpitää. Muutama mökkipaikkakunnan historiateos ja lintukirja riittää mainiosti. Ja se mökin vieraskirja, sen lukeminen koukuttaa aina...:).

Raivauksen lisäksi järjestettiin myös huonekaluja niin, että elämä mökillä helpottuu: meidän nelihenkinen perhe mahtuu kokonaan isoon mökkiin nukkumaan ja saunamökissä on kaksi kunnollista sänkyä, niin että sinne voi majoittaa aikuisia vieraita. Telkkua voi katsella niin, että siinä ei ole ruokapöytää telkan ja sohvan välissä:). Kaikkiaan 6 huonekalua vaihtoi rakennusta eikä se mikään pieni urakka ollut, mutta 4 päivän uurastuksen jälkeen voin sanoa, että kyllä kuulkaa roinavapaa mökki on nätti!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti